Daar zijn we dan!

Door: lindakuiper

Blijf op de hoogte en volg Linda

24 Mei 2012 | Suriname, Paramaribo

Ik ben veilig in Suriname aangekomen gister! Dag zeggen op schiphol was wel even lastig, maar daarna ging het eigenlijk verrassend goed! De vlucht was ook zonder veel gekkigheid. Wel turbulentie gehad toen ik naar de WC ging (voor t eerst in een vliegtuig, want meestal houd ik het op tot na de vlucht, maar dat was dit keer een beetje te lang) dus dat was wel een aparte gewaarwording. Later nog wel een keer rustig naar de WC geweest ;) De KLM verzorgde ons tijdens de vlucht ook goed met voldoende eten en drinken, dus helemaal niet ontevreden :) Daarna met t taxibusje naar mijn huis gereden. Daar was nog even ruzie wie een bepaalde passagier mocht meenemen, maar uiteindelijk konden we nog redelijk snel vertrekken. Ik was de eerste die eruit mocht en toen viel het huis me niet tegen (na alles wat ik onderweg had gezien). De huisbaas stond gelukkig in de tuin (had namelijk de verkeerde tijd doorgegeven 2 dagen geleden en ik wist niet of hij mijn herstelmailtje had gelezen want daar had hij niet op gereageerd). Hij was wel verbaasd dat ik er al was. Hij was ook eigenlijk nog niet klaar voor mijn komst. Hij moest nog een andere broek aandoen en een ander shirt en opfrissen en de eerste boodschappen voor me doen etc. Ik was allang blij natuurlijk dat hij er was ;) Uiteindelijk hebben we samen de eerste boodschappen gedaan (zo kon ik ook nog een beetje sturen wat ik wilde hebben ;)) en heb ik een surinaamse simkaart aangeschaft. Hij heeft me gelijk de hele buurt laten zien en me voorgesteld aan een betrouwbare taxichauffeur die ook snel komt. Dus gelijk ook zijn nummer gekregen. Dat was dus wel handig allemaal! Toen zijn we terug gegaan en kon ik thuis een beetje rondkijken (er zijn nu geen andere stagiaires, dus heb t huis voor me alleen. Er is plaats voor nog 4 anderen, dus hopelijk komt er snel iemand bij). Ik heb hier al een huisdier: een gekko. Kleine en snelle beestjes zijn dat zeg!
Daarna heb ik alvast een deel van mijn koffer uitgepakt, maar was eigenlijk ook te moe om nog wat te doen, dus naar bed gegaan om 21.00 uur lokale tijd (=2.00 uur in NL). Ik had verwacht dat ik direct in slaap zou vallen, maar dat was niet zo. Eigenlijk bijna de hele nacht korte slaapjes gehad omdat ik naar alle geluiden aan het luisteren was en naar de honden van de overburen die niet vies zijn van blaffen en huilen.
Vandaag om 10.00 uur met Bas en mama afgesproken bij mijn huis. Dat werd half 11, maar dat kwam mooi uit want de huisbaas (Stephen) kwam precies tegelijk aan. Die heeft mij nog even naar de vreemdelingenpolitie gebracht zodat ik mijn visum kon verlengen en ik mag blijven tot 16 augustus.. Daarna ook aan mama en Bas t huis laten zien en nog even naar de waterkant geweest. Daar lekker rond gelopen en mijn eerste Surinaamse maaltijd gegeten met een Parbo biertje en een Chiller (bier met lime en passievrucht).
Morgen staat de dierentuin en overmorgen een stukje varen op de rivier (en hopelijk dolfijnen zien) op het programma. Wordt weer vervolgd!

• 24 Mei 2012 - 00:44

Danielle:

hey Linda, klinkt goed eerst nog even wat vakantie en dan aan de slag!
    ik heb inmiddels 3 daagjes erop zitten. steeds halve dagen omdat ik deze week in verschillende instellingen meekijk. Niet verkeerd om mee te beginnen:P ouderenzorg is hier veel minder goed geregeld! verder al lekker naar het strand geweest. je hebt een grote kamer die van mij is niet zo groot:p zal je verhalen blijven volgen!

• 24 Mei 2012 - 07:03

Mirella:

Hoi Linda,
    Wat fijn dat alles zo goed gegaan is!
    Je kamer ziet er mooi uit, ben benieuwd naar je huisdier( en ook naar degenen die nog gaan komen, hahaha!)
    Veel plezier,
    Groeten Mirella

• 24 Mei 2012 - 07:05

Mirella:

Oh ja, die blikken zon en warmte komen al door, prima!

• 24 Mei 2012 - 07:14

Mechtelt:

Jeez lin dat klinkt goed! Ik hoop dat je nog ff zo kan blijven genieten voordat je keihard aan de slag moet;)
    liefs

• 24 Mei 2012 - 07:49

Stef:

Oh Lin, wat gaaf! Heel veel plezier! x

• 24 Mei 2012 - 10:35

Anneke:

En met het internetbereik zit het wel goed, geloof ik. Fijn dat je iig een goed (t)huis hebt!

• 24 Mei 2012 - 18:52

Laura:

Ook je kamertje ziet er prima uit. Dat gaat helemaal goed komen de komende tijd! :)

• 27 Mei 2012 - 20:02

Marjanne (Max):

Fijn dat alles goed gaat en jullie het naar je zin hebben hier gaat alles prima dikke kus