Eerste (vakantie)dagen
Door: lindakuiper
Blijf op de hoogte en volg Linda
27 Mei 2012 | Suriname, Paramaribo
Ik begin ook al aardig te wennen aan de vochtigheid hier. Soms heb ik even een zweetaanval, maar die beginnen steeds minder te worden (misschien omdat ik ook steeds beter leer me rustig te houden). Anders heb ik altijd nog mijn (koude) douche om even af te koelen, want warm water heb ik hier niet.
Wat ook erg opvalt hier, is dat we weinig aanspraak op straat hebben als ik met Bas en mijn moeder loop, maar op t moment dat ik alleen met mijn moeder loop, hoor je om de haverklap getoeter oid. Toeteren doen ze trouwens uberhaupt graag hier: voor als ze iemand kennen, voor t waarschuwen (net zoals bij ons), om te laten weten dat ze gaan rijden, naar chickies etc etc.
En dan de tripjes/uitstapjes! We zijn zoals al eerder aangegeven donderdag naar de dierentuin in Paramaribo geweest. Het was erg leuk om daar geweest te zijn, maar wat waren de hokjes van die beestjes klein. Er was een otter met ongeveer een badkuip aan water en daaromheen nog ongeveer zo'n ruimte. Ook was het onderhoud aan de hokken etc ook erg slecht. Net als overigens alles hier. Het is net of alles wat in Nederland niet goed genoeg meer is, hier heen gaat! Maar aan de andere kant zijn er ook weer wel hele mooie gebouwen ed. Dus er is een groot verschil hier. Dat hoorde we ook bij de dolfijnentour. Het minimumloon hier is 3 SRD per uur. De koers staat nu op 4,20 SRD voor 1 euro, dus ze verdienen nog geen euro per uur. En het gemiddelde is ook maar 1200-1600 SRD per maand, dus dat is ook helemaal niet te vergelijken met Nederland, dus het is ook helemaal niet gek dat alles niet zo nieuw en gelikt is als in Nederland.
De dolfijnentour was trouwens ook echt geweldig. Lekker op een bootje gevaren over de Surinamerivier naar de Commewijnerivier op zoek naar dolfijnen. We hebben er een paar gezien, maar die waren relatief ver weg. Toch blijft het altijd speciaal om ze te zien! Daarna nog op een plaatsje (Johanna Margaretha) geweest en daar baka bana, bara en een loempia gegeten) en even rondgelopen. Daarna teruggevaren en een mooie zonsondergang gezien! En onderweg gelukkig ook geen regen gehad!
Morgen wordt het tijd dat ook ik aan het werk ga hier. Ik heb her en der al wat verhalen over de ziekenhuizen gehoord, maar ben erg benieuwd hoe ik dat ga ervaren!
28 Mei 2012 - 08:09
Lisanne:
Kuipertje!! Dat klinkt allemaal super leuk zeg! Veel succes met je eerste werkdag! En geniet van je tijd daar :) xxx heuveltje! -
28 Mei 2012 - 08:30
1-2-3-Maschaaa!:
Haaj Lin! Mooi dat je goed bent aangekomen :-) Heel veel succes met je eerste werkdagen daar! Xx
28 Mei 2012 - 10:54
Mirella:
Hoi Linda,
Al weer mooie foto's en verhalen. Zo te lezen raak je al gewend, goed zo!
Veel plezier morgen, ben benieuwd wat je ervan vind!
Groeten van ons allemaal! -
29 Mei 2012 - 19:08
De Mollen,Amersfoort:
Hai Linda,
Leuk om je eerste reisverhalen te lezen. Heel veel succes morgen met je eerste werkdag. Ik hoop dat ze airco hebben in het ziekenhuis! Vanuit een zonnig Amersfoort blijven we je volgen....
Groetjes marcel, Isa ,Sven en Mirjam -
30 Mei 2012 - 00:36
Danielle:
die warmte went wel he, ik merk ook dat ik minder zweetaanvallen heb!
xxx